Med letošnjimi prejemniki občinskih priznanj tudi športniki

ŠZŠ 1. oktober, 2024
10
Med letošnjimi prejemniki občinskih priznanj tudi športniki

Občina Šoštanj praznuje v počastitev pridobitve trških pravic 30. septembra svoj praznik. Na osrednji slovesnosti v Kulturnem domu Šoštanj je župan Boris Goličnik podelil letošnja priznanja, med njimi tudi tri za dosežke na področju športa. Čestitke vsem prejemnikom priznanj občine Šoštanj! 


Priznanje Občine Šoštanj so prejeli Vinko Pejovnik, Franc Skornšek in Kulturnica Gaberke, plaketo Občine Šoštanj Danica Sovič, Tomaž Slamek in Društvo rokometna šola Sebastjana Soviča, dobitniki županovih priznanj v letu 2024 pa so Aleksander Kavčnik, Simon Ogrizek in David Vidmar Čeru.

Fotografija: Prejemniki plaket in priznanj z leve proti desni: Srečko Potočnik (predsednik Komisije za priznanja), Sebastjan Sovič, Tomaž Slamek, Danica Sovič, župan Boris Goličnik, Vinko Pejovnik, Aleksander Grudnik (Kulturnica Gaberke) in Franc Skornšek; foto: Peter Vrčkovnik

Prejemnik priznanja Občine Šoštanj s področja športa

VINKO PEJOVNIK je aktivni član Planinskega društva Šoštanj že več kot 7 desetletij. Že kot mlad planinec je v začetku petdesetih let prejšnjega stoletja sodeloval pri gradnji Andrejevega doma na Slemenu / kasneje pa je opravljal številne društvene funkcije: dolga leta je bil član upravnega odbora, načelnik mladinskega odseka, načelnik markacijskega odseka, predsednik nadzornega odbora in praporščak, dva mandata pa tudi predsednik društva. Poleg tega je več kot 40 let prostovoljno opravljal delo planinskega vodnika ter na ta način gore in rekreacijo v naravi približal mnogim generacijam šoštanjskih ljubiteljev narave – nazadnje je vodil vsakomesečne skupine starejših planincev z imenom Polžeki. Kot markacist je več kot 30 let vzorno skrbel za urejenost planinskih poti v okolici Šoštanja.

Za svoje uspešno delo v planinski organizaciji je že prejel mnoga priznanja, med njimi plaketo občine Šoštanj leta 2003 in leta 2019 svečano listino – najvišje priznanje, ki ga Planinska zveza Slovenije podeljuje posameznikom. Marca 2024 mu je planinsko društvo Šoštanj za njegov izjemni prispevek k razvoju planinstva v Šaleški dolini podelilo naziv častni član, Športna zveza Šoštanj pa v istem mesecu priznanje zaslužnemu športnemu delavcu za organizacijsko delo.

Vinko Pejovnik je tudi kar 15 let skrbel za uro na mestni hiši - da je ta natančno tekla – ne prehitro in ne prepočasi, temveč točno. Šoštanjčani, ki so se ravnali po njej, so na vsak dogodek, sestanek ali morda zmenek zagotovo prišli pravočasno.

Zaradi dolgoletnega nezamenljivega dela v planinstvu in na drugih področjih prejme VINKO PEJOVNIK Priznanje občine Šoštanj.

 

Prejemnika plaket Občine Šoštanj s področja športa

DRUŠTVO ROKOMETNA ŠOLA SEBASTJANA SOVIČA, s sedežem v Ravnah pri Šoštanju, deluje neprekinjeno od septembra 2010 in z novim šolskim letom beleži 15. leto aktivnega razvoja mladih rokometašev. Šola v športno dejavnost vključuje osnovno- in srednješolske otroke, pri čemer je njen osnovni cilj popularizacija rokometa med mladimi, obenem pa nudenje kvalitetne vadbe, usmerjanje mladih k zdravemu življenju, krepitvi športnega duha in osebnostne rasti ter varnemu preživljanju prostega časa.

Ustanovitelj in vodja rokometne šole je nekdanji uspešni rokometaš RK Gorenje Velenje in slovenski reprezentant Sebastjan Sovič. Društvo izvaja rokometno vadbo na enajstih šolah Savinjsko-Šaleške regije, v usvajanje rokometnih veščin pa je vključenih več kot 250 otrok. Ti že vrsto let uspešno nastopajo v državnem prvenstvu Rokometna zveze Slovenije, tokrat že s šestimi tekmovalnimi selekcijami, med katerimi se po skoraj 40 letih v Šoštanj vrača članski rokomet. Z motom »kjer je volja, tam je pot« šola vestno in uspešno uresničuje zastavljene cilje, organizira dan odprtih vrat, lastni zaključni turnir vseh svojih rokometnih šol, tradicionalni poletni rokometni tabor ob morju ter tako več kot uspešno sledi svoji razvojni viziji.

Za dolgoletno strokovno delo z mladimi športniki prejme DRUŠTVO ROKOMETNA ŠOLA SEBASTJANA SOVIČA Plaketo občine Šoštanj.

 

DANICA SOVIČ je Ravenčanka, ki jo krajani poznajo predvsem po pedagoškem, kulturnem in zadnja leta vse bolj aktivnem udejstvovanju na področju športa. Deset let je poučevala slovenski in nemški jezik na šoštanjskih osnovnih šolah, danes pa je lektorica, prevajalka, inštruktorica jezikoslovja, lokalna dopisnica ter predavateljica nemškega jezika na Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Onkraj pedagoškega dela je bila devet let predstavnica Sveta staršev, po en mandat pa predstavnica Sveta zavoda OŠ KDK Šoštanj ter predstavnica občine Šoštanj v Svetu zavoda CVIU Velenje. Več kot dve leti je bila medkulturna svetovalka za integracijo otrok preko športa v šestih klubih oz. zavodih štajersko-koroške regije v evropskem projektu pod okriljem Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije. Od decembra 2022 je svetnica občine Šoštanj.

Danica je kot prostovoljka večletna članica upravnih odborov Društva Rokometna šola Sebastjana Soviča, Športnega društva Ravne ter Športne zveze Šoštanj. Njena širokosrčna in vestna vključenost v društveno dogajanje v lokalni skupnosti močno pripomore k temu, da tu živijo številni družabni dogodki in športne prireditve.

Za njeno aktivno in prizadevno delo na številnih področjih javnega življenja v Občini Šoštanj in v Ravnah pri Šoštanju prejme DANICA SOVIČ Plaketo občine Šoštanj.

 


https://www.sostanj.si/objava/993006

Iskanje