Popis škode na športni infrastrukturi in športni opremi zaradi poplav

ŠZŠ 11. avgust, 2023
951
Popis škode na športni infrastrukturi in športni opremi zaradi poplav

Spletna anketa Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez za športna društva in klube glede v poplavah uničenih športnih objektov.


Spoštovani,
 
katastrofalne posledice poplav, ki so prizadele Slovenijo in njene prebivalke in prebivalce, so pustile veliko razdejanje tudi v športu, še posebej na športni infrastrukturi. Ni potrebno posebej poudarjati, da je naloga nas vseh, da stopimo skupaj in kot prostovoljci pomagamo pri sanaciji nastale škode, zagotovo najprej tiste, povzročene ljudem, ki so jim poplave odnesle streho nad glavo, uničile infrastrukturo in povsem spremenile življenja.
 
Tudi marsikateri športniki in športnice so ostali brez osnovnih pogojev za vadbene procese. Predlagamo, da jih povabite na treninge v klube in društva, ki jih ujma ni prizadela, jim odstopite ali posodite potrebno opremo in tudi sicer priskočite na pomoč. Nekateri klubi so že spodbudili vključene mlade športnike, da za vrstnike, ki jih je doletelo najhujše, pripravijo pomoč v obliki torbe s športnimi potrebščinami (oprema, rekviziti) ali pa bodo tiste, ki trenutno nimajo bivališč, povabili na priprave.
 
Vsekakor se bo na prizadetih območjih še dolgo čutilo posledice, saj je uničenih športnih objektov veliko, sanacija prizadetih objektov pa bo dolgotrajna in stroški obnove visoki. V želji, da bi sistemsko pomagali tudi na tem področju in da bi skupaj poiskali najustreznejše ukrepe, predlagamo, da se s strani športnih organizacij izpolni anketa o popisu škode na športni infrastrukturi in tudi športni opremi.

ANKETA

 


https://www.1ka.si/a/4269c529

Iskanje