Športnik Šoštanja 2023

ŠZŠ 16. marec, 2024
2192
Športnik Šoštanja 2023

Športna zveza Šoštanja je s podporo Občine Šoštanj v četrtek, 14. marca 2024, v Kulturnem domu Šoštanj izvedla slavnostno podelitev priznanj za najboljše športnike občine Šoštanj z nazivom ŠPORTNIK ŠOŠTANJA 2023.


ŠPORTNIK ŠOŠTANJA 2023
podelitev priznanj najboljšim športnikom na območju občine Šoštanj


Športna zveza Šoštanja je s podporo Občine Šoštanj v četrtek, 14. marca 2024, v Kulturnem domu Šoštanj izvedla slavnostno podelitev priznanj za najboljše športnike občine Šoštanj z nazivom ŠPORTNIK ŠOŠTANJA 2023.

Osrednji gost prireditve je bil vrhunski alpinist, športni pedagog in pisatelj Viki Grošelj, povezovala pa jo je Mojca Ažman Juras. Na prireditvi sta nastopila domačina, pevec Til Čeh in mojster kolebnice Miro Gavrič.

Župan občine Šoštanj, Boris Goličnik, je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je ukvarjanje s športom izrednega pomena za vse generacije. Pa naj bo to šport na najvišji kakovostni ravni ali rekreacija s prijatelji. Predvsem pa je izpostavil pomen ukvarjanja s športom za mlade. Kot je dejal, je to zagotovo naložba za prihodnost.

 

PREJEMNIKI PRIZNANJ ZA LETO 2023:

 

PRIZNANJE za najboljšega športnika na območju Občine Šoštanj za leto 2023 je prejel


Tadej Mazej (Rokometni klub Celje Pivovarna Laško)


za osvojitev naslova klubskih državnih in pokalnih prvakov, nastope v evropski Ligi prvakov ter nastope s slovensko rokometno reprezentanco.

OPOMBA: ker je bil Tadej Mazej zaradi reprezentačnih obveznosti odsoten, je priznanje prevzel njegov oče Jožef Mazej.

TADEJ MAZEJ je profesionalni igralec rokometa, ki igra na položaju levega krila. Svojo rokometno pot je začel v Šoštanju, nato je prestopil v RK Gorenje, kjer je ostal enajst let, leta 2020 pa se je preselil k najtrofejnejšemu slovenskemu klubu Celje Pivovarna Laško.  In če si je Tadej dres Celjanov prvič nadel v sezoni 2020/21, je v tem času  postal eden izmed nosilcev zasedbe srbskega stratega na delu v mestu ob Savinji  Alema Toskića.
Tadej je bil je član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, saj je uspešno zastopal barve tako kadetske kot tudi mladinske reprezentance Slovenije. Najodmevnejši reprezentančni uspeh mu je zagotovo prineslo leto 2018, ko je z ekipo osvojil zlato medaljo na EP v rokometu do 20 let.
Več kot uspešna pa je bila za Tadeja Mazeja tudi lanska sezona. V letu 2023 je s celjskimi rokometaši osvojil naslov - državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka Slovenije ter superpokalno lovoriko, uspešno je igral v najmočnejši rokometni ligi – evropski Ligi prvakov ter nizal vidne zmage in uspehe s slovensko reprezentanco, s katero je na lanskem januarskem svetovnem prvenstvu osvojil 10., na nedavnem evropskem pa 6. mesto. Na podlagi športnih rezultatov, pozitivne osebnosti ter vzgleda mladim rokometašem ŠZŠ Tadeju Mazeju že drugič zapored podeljuje naziv najboljši športnik Občine Šoštanj.  

 

 

PRIZNANJE za najboljšo športno ekipo na območju Občine Šoštanj za leto 2023 je prejela

članska ekipa Odbojkarskega kluba Šoštanj Topolšica


za uspešne nastope v 1. B slovenski odbojkarski ligi.