Uspešno izveden Dan odprtih vrat šoštanjskega športa

ŠZŠ 25. september, 2023
428
Uspešno izveden Dan odprtih vrat šoštanjskega športa

Športna zveza Šoštanj je v soboto, 23. septembra 2023, v sodelovanju s športnimi društvi in klubi ob državnem prazniku Dnevu športa, evropskem tednu športa ter prazniku Občine Šoštanj izvedla prireditev Dan odprtih vrat šoštanjskega športa.


Športna zveza Šoštanj je v soboto, 23. septembra 2023, v sodelovanju s športnimi društvi in klubi ob državnem prazniku Dnevu športa, evropskem tednu športa ter prazniku Občine Šoštanj izvedla prireditev Dan odprtih vrat šoštanjskega športa.

20230923-Sostanj-Dan_sporta_vadba 

Na prireditvi se je lahko več kot 100 sodelujočih preizkusilo v enostavnejših športnih vajah v kar 15 različnih športih, ob tem pa so sodelujoči prejeli veliko informacij o pravilni vadbi, pravilih igre, športni opremi ter o tem, kako se lahko vključijo v posamezne vadbene skupine oz. včlanijo v šoštanjska športna društva in klube. Udeleženci, med katerimi je bil tudi župan Boris Goličnik, so na njihovi prvi točki prejeli poseben kartonček, na katerem so zbirali žige s posameznih predstavitev. Kdor je zbral vsaj 10 žigov je prejel majico Športne zveze Šoštanj in športno zapestnico regijske pisarne OKS-ZŠZ Velenje. Kar 40 pa je bilo takšnih, ki so se udeležili vseh 15 predstavitev in izmed teh smo izžrebali tri, ki so prejeli še dodatno praktično nagrado.


Bojan Rotovnik, predsednik ŠZŠ: "Kljub deževnemu vremenu je številnim prostovoljcem iz šoštanjskih športnih društev in klubov uspelo pripraviti  odlično predstavitev praktično vseh športov, ki se v organizirani obliki izvajajo v našem lokalnem okolju. Zato bi jim želel izreči javno zahvalo, prav tako pa tudi vodstvom športnih društev in klubov, ki so podprli izvedbo te skupne prireditve. Posebna zahvala pa je namenjena Občini Šoštanj, tako za vso podporo pri izvedbi sobotne prireditve, kot tudi za vsestransko podporo športu v naši občini".  

Boris Goličnik, župan Občine Šoštanj: "Zelo sem vesel, da je v Šoštanju ponovno začela aktivno delovati Športna zveza Šoštanj - ne samo delovati, ampak odlično delovati. Čeprav jim je nekoliko nagajalo vreme, smo letos prvič tudi v naši občini primerno obeležili državni praznik - dan slovenskega športa. Šport je namreč ena izmed stvari, ki Slovence vedno znova združuje in povezuje, predvsem pa je pomemben za mlade, da kvalitetno preživijo prosti čas in se usmerijo v zdrav način življenja." 20230923-Sostanj-Dan_sporta_zupan_kasting

 

20230923-Dan odprtih vrat šoštanjskega športa3 (foto Tilen Rotovnik)

Zaradi deževnega vremena so bile lokacije posameznih predstavitev dva dni pred prireditvijo spremenjene:

Lokacija

Športna panoga

Športno društvo oz. klub

Športna dvorana Šoštanj

Košarka

Košarkarski klub Elektra

Nogomet

Nogometni klub Šoštanj

Odbojka

Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica in

Ženski odbojkarski klub Kajuh

Rokomet

Društvo rokometna šola Sebastijana Soviča

Telovadnica Partizan

Kegljanje

Kegljaški klub Šoštanj

Namizni tenis

Namiznoteniški klub Spin Šoštanj

Otroška vadba – poligon

Športno društvo Ravne

Travnik ob Ribiškem domu Šoštanj

(šotor)

Kasting

Ribiška družina Paka Šoštanj

Jamarstvo

Šaleški jamarski klub Podlasica Topolšica

Motokros

Klub racing šport Šoštanj

Planinstvo

Planinsko društvo Šoštanj

Smučarski skoki

Smučarsko skakalni klub Šoštanj

Športni ribolov

Ribiška družina Paka Šoštanj

Škuljanje

Športno društvo Lajše

Taborništvo

Društvo tabornikov rod Pusti grad Šoštanj

 


https://sportna-zveza-sostanj.org/aktivnosti/dan-odprtih-vrat-sostanjskega-sporta-2023-09-23

Fotogalerija

Iskanje