breaking news New

Dobrodošli v akciji podari del dohodnine športu

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

 

Na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je na voljo zelo enostavna aplikacija (https://www.olympic.si/podarim), preko katere lahko hitro in zelo enostavno donirate del dohodnine izbrani športni organizaciji. Izmed članov Športne zveze Šoštanj lahko del dohodnine namenite naslednjim društvom oz. klubom (po abecedi):

  • DRUŠTVO TABORNIKOV ROD PUSTI GRAD ŠOŠTANJ (DŠ: 38806045)
  • KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA (DŠ: 34218017)
  • NOGOMETNI KLUB ŠOŠTANJ (DŠ: 32148933)
  • PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ (DŠ: 86171658)
  • ŽENSKI ODBOJKARSKI KLUB KAJUH ŠOŠTANJ (DŠ: 48482218)

 

Del dohodnine lahko namenite tudi slovenski krovni športni organizaciji: OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE – ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ (DŠ: 66169607).

 

Spletna stran OKS-ZŠZ: https://www.olympic.si/podarim

 

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.

0 Comments

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register