breaking news New

Športnik Šoštanja 2022

Športna zveza Šoštanj (ŠZŠ)

je bila ustanovljena leta 1996 z namenom, da povezuje športna društva in klube na območju občine Šoštanj. Ena izmed najpomembnejših aktivnosti zveze je podeljevanje priznanj najboljšim športnikom na območju občine Šoštanj za posamezno leto. 

V začetku januarja je ŠZŠ objavila javni razpis za podelitev priznanj za leto 2022 –  predloge za posamezna priznanja so lahko podali športna društva, organi ŠZŠ, javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, organi Občine Šoštanj, druge organizacije in posamezniki.

Oddanih je bilo 19 predlogov za prejemnike priznanj in strokovni odbor ŠZŠ je izmed prejetih predlogov izbral naslednje prejemnike priznanj za leto 2022:

  • priznanje najboljšemu športniku: Tadej Mazej (rokomet),
  • priznanje najboljši športnici: Anja Mazej (odbojka),
  • priznanje najbolj perspektivni športnici: Urša Sevčnikar (odbojka),
  • priznanje za športno-tekmovalne uspehe v neolimpijskih športih: Tim Vertačnik (kasting),
  • priznanje za najboljši športnici-invalidu: Tonja Berložnik (paraplavanje),
  • priznanje za izjemen športni dosežek: člana Slovenske moške odbojkarske reprezentance na  svetovnem prvenstvu v odbojki 2022, Jan Klobučar (igralec) in Zoran Kedačič (pomočnik selektorja).

 

Svečana podelitev priznanj Športne zveze Šoštanj za športne uspehe v letu 2022 bo v četrtek, 16. marca 2023, ob 18. uri v Kulturnem domu Šoštanj. V spremljevalnem programu bodo nastopili Inmate, Denis Trap, Glasbena šola Fran Korun Koželjski in mladi šoštanjski športniki. Slavnostni govornik bo Boris Goličnik, župan občine Šoštanj. Osrednji gost prireditve bo Iztok Čop, olimpionik in najboljši slovenski veslač.

Bojan Rotovnik, predsednik Športne zveze Šoštanj: »Po nekajletnem premoru je bila v Športni zvezi Šoštanj sprejeta odločitev o ponovni izvedbi podelitve priznanj najboljšim športnikom na območju občine Šoštanj. Osebno sem bil pozitivno presenečen tako nad številom prejetih predlogov kot tudi nad številnimi in raznovrstnimi uspehi naših športnikov v preteklem letu. Glede na sprejeta pravila lahko vsako leto podelimo največ šest priznanj, zato je imel strokovni odbor zveze zelo zahtevno nalogo, da je izmed 19 prejetih predlogov izbral prejemnike priznanj za leto 2022. Ker so v Šoštanju v tekmovalnem pogledu najuspešnejši ekipni športi, je po svoje logično, da je tudi večina prejemnikov priznanj iz ekipnih športov. Vsekakor bo 16. marec za šoštanjski šport prav poseben dan, saj bodo takrat v centru pozornosti športniki in njihovi uspehi, zato vabim vse ljubitelje športa, da se udeležijo svečane podelitve priznanj in tudi s tem podprejo prizadevanja za nadaljnje uspehe naših športnikov. Vesel sem, da se nam bo na svečani prireditvi pridružil tudi olimpionik Iztok Čop, ki je s številnimi odličnimi športnimi rezultati zgled mnogim generacijam slovenskih športnikov.«

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register